Hasznos tartalmak különféle témákban.

Végre új hajtásokat hoznak az Anyósnyelveim

2022. augusztus 11. - HTNY

A tavaszi ültetés előtt az anyósnyelveim csak vegetáltak, nem igazán növekedtek és nem hoztak új hajtásokat. Tavasszal átültettem őket egy másfajta virágföldbe, az új virágföld neve Jó-Föld, magyar termék, alapból van benne kókuszrost és perlit. Két fajtát rendeltem belőle, az egyikre az van írva, hogy Kertépítéshez a másikhoz pedig az hogy Univerzális, ha jól emlékszek, akkor az anyósnyelveket a Kertépítéshez nevűbe ültettem.

t12456-1-50lkertepites_1920x1920.jpg

De egyébként a leírás szerint mindkettőben van kókuszrost, perlit, tőzeg, és mindkettőnél 5,8-as a ph érték. Az ültetés során sok gyökérzet megsérült az Anyósnyelveknél, attól féltem, hogy valamelyik nem is fogja túlélni vagy pedig ki fognak dőlni a virágföldből, de szerencsére mindegyik megmaradt. És nemcsak megmaradtak, de új hajtásokat is hoznak, ezek az új hajtások sokkal világosabbak mint a régi levelek, sok helyen kifejezetten fehéres színűek.

anyosnyelv-01.jpg

Az Anyósnyelveket igyekszem kéthetente egyszer öntözni, ebben a nyári melegben is, de előfordul, hogy a két hét között azért biztonság képen egy nagyon kicsit ráöntözők. Az Anyósnyelveknél nagyon félek a gyökér rothadástól, mert ez a növény sokkal kevesebb vizet szív fel mint sok, másfajta szobanövények. A cserép súlya érezhetően változik amikor sokkal kevesebb benne a víz, ez alapján próbálom megállapítani, hogy mennyit locsolja az Anyósnyelvre.

Egy másik szobanövény, amiből sok cseréppel rendelkezem az a Zöldike, az angol neve Spider Plant, ez is szereti a mostani virágföldet, de egyébként ez eddig minden fajta virágföldben jól növekedett! Ezt hetente egyszer szoktam öntözni és többet locsolok rá mint az Anyósnyelvre, ebben a nagy melegben előfordul, hogy a hét közben is egy nagyon kicsit ráöntözők, ha könnyűnek érzem a cserepet.

zoldikeagazban01.jpg

Az átültetés után ebben az évben, de az előző évben is többször kihajt egy speciális levelet ami apró fiókákat hoz létre, ezeket egy idő után beteszem egy pohár vízbe, majd 1-2 hét után földbe ültetem. Az ültetés után szinte mindegyik megmarad, sokszor még az is amelyik a vízben nem növesztet gyökeret vagy csak 1-2 millimétereset.

zoldike-fialasok-01.jpg

zoldikeagazban-kicsik-01.jpg

Ezen kívül van még Aranypálma, Kávécserje, Vitorlavirág szobanövényem. Az Aranypálmáról és a Kávécserjéről nem beszélek, mert ezek még csak nagyon rövid ideje vannak meg, a Vitorlavirágok több éve, de azokkal nagyon rosszul jártam, három Vitorlavirág közül kettő meghalt, egy megmaradt, de az az egy is veszített pár levelet. Sajnos nem tudom, hogy miért mentek tönkre, talán túlságosan érzékeny a virágföldre és olyan virágföldbe kellett volna ültetni amiben kókuszrost és perlit van. Vagy talán érzékeny volt arra a csapvízre amivel öntöztem. Azt nem tudom, hogy a mostani csapvízben van-e klór, de a biztonság kedvéért azt csinálom, hogy két napig áll a víz és most már ezzel az állott vízzel locsolok. Az újfajta virágfölddel majd még próbálkozok egy darab Vitorlavirággal, de ha az is tönkre fog menni, akkor utána maradok azoknál amelyek nagymértékben beváltak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznostartalmaknyugisan.blog.hu/api/trackback/id/tr917906083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása