Hasznos tartalmak különféle témákban.

Monitortartó állványok és pár apróság

2022. november 10. - HTNY

A magas monitortartó állványok rendkívül fontosak, mert ezek segítségével szem magasságban lehet a monitor közepe, és ennek segítségével egészségesebben fogunk ülni, és ennek segítségével lassabban fog tönkre menni a gerincünk a rengeteg ülés során.

egeszseg_monitornal.jpeg

Szinte az összes monitorhoz nagyon kicsi állványokat adnak, vagyis ha figyelni akarunk az egészségünkre, akkor biztos, hogy valamivel magasítani kellesz a monitor pozícióján. Jobb esetben elég hozzá egy kis mini bútor, habár meglepő módon a készen vehető bútoroknál a legtöbb eléggé rossz a monitor alá, sok esetben túlságosan széles vagy túlságosan mély, túl sok helyet foglal el az asztalból, instabil. Most például az ilyen minibútorok közül én csak egy olyat találtam ami jónak tűnik, de viszont ez is alacsony lesz rengeteg monitorhoz.

monitor_alatet2.jpg

Bármit is veszünk a monitorhoz, érdemes olyat választani aminek matt színű a felülete, hogy ne zavarjon valamelyik fényforrás visszatükröződése.

Továbbá érdemes abba az irányba is elmenni, hogy ne csak ülve, hanem állva is használjuk a monitort, de persze ebben az esetben olyan asztalt kell nézni amit nagyon könnyen tudunk le-fel mozgatni! Egyébként színben szerintem a matt grafitszürke a legjobb.

manualisan_allithatoasztal.jpg

Végre következzenek az állványok, megmutatok néhány fajtát és ezekhez pár gondolat. A fajtákon belül érdemes eleve a legmagasabbakat nézni, mert ha normálisan kihúzzuk magunkat, akkor még ezek is pár centivel alacsonyabb szoktak lenni mint kellene.

Asztalhoz erősíthető egy karosak, ahol a kar 1 vagy 2 részből áll. Ezeknél nagyon ügyelni kell arra, hogy nehogy túl nagy monitort tegyünk rá és hogy nagyon erősen meg legyen húzva, hiszen nagyon könnyen eldőlhet, ha valamelyik ponton baj van. Elvileg ebből az a fajta a jobb, ahol 2 részből áll a kar, mert akkor tudjuk változtatni a monitor távolságát. 

monitorallvany-1kar.jpg

Talppal rendelkező állvány, ennek az-az előnye, hogy könnyen közelebb vagy távolabb tehetjük, viszont a talp miatt több helyet foglal az asztalon. A képen látható megoldást nem tartom a legjobb fajtának, mert a talpa nagyon kinyúlik, de persze ha valaki nagyon nagy méretű monitort használ, ahhoz muszáj ekkora talp.

monitoralcany_csavaros.jpg

Egy másik talppal rendelkező állvány, ennek az-az előnye, hogy a talpa sokkal kevésbé terpeszt, sokkal kevesebb helyet foglal el, plusz ez a fajta a többihez képest pár centivel feljebb is tud emelkedni. A negatív része, hogy gázzal működik, emiatt a finom magasság állítás nehézkes. Plusz az is kérdéses, hogy a benne lévő gáznyomás hány évig bírja.

monitorallvany_gazos.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznostartalmaknyugisan.blog.hu/api/trackback/id/tr6017975380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása