Hasznos tartalmak különféle témákban.

PC csendesítés a környezettel

2023. január 04. - HTNY

A PC hangerejét nem csak belső, hanem külső módszerekkel is lehet csökkenteni. Persze aki a füle mellé, az asztalra felteszi a PC-t, annál ez kevésbé működik. A tesztben a PC jobbra lent van az asztaltól. A gép közelében kemény felületek vannak amelyek az asztal feletti részre is erősen tükrözik a gép hangját. A tesztből egyértelműen látszik, hogy az akusztikai elemek egyértelműen csökkentik azt a hangot, ami az asztal feletti részhez ér. Főleg az számít sokat ami a gép háta mögött van, ami logikus, hiszen a gép hátuljából jön a legerősebb hang és tükröződik az 1 méterre lévő falon. A gép elejéből is jön ki hang, ebben az elhelyezésben sokat számít a felfele áramló hang is, ezért az is csökkenti a hangot, hogy a gép tetejére rátettem egy szivacsot, úgy, hogy egy kicsit előrébb legyen mint a gép. Ha a gépnél mindenhol szőnyeg lenne és ha alaposabban körbe venném akusztikai elemekkel, akkor valószínűleg még jobban csökkenteni lehetne azt a hangot ami végül eljut az asztal felé.

Egy percen keresztül mértem mindegyik verziónál, hogy alapos legyen az átlag érték! Maga a db érték mindegy, mert az csak telefonnal lett mérve, itt a lényeg a számok közötti különbség.

Gép mögött nincsen akusztikai panel = 30
+ Gép mögött ott van az akusztikai panel = 25
+ Géptől jobbra egy szivacsos ágydarab = 23
+ A gép tetejére rátettem egy szivacsot = 21

Egyébként a számítógépet érdemes magasabbra helyezni, például rátenni egy 30 centi magas és stabil tv állványra, mert a padlónál valószínűleg több port fog beszívni.

hang_csokkento_teszt.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznostartalmaknyugisan.blog.hu/api/trackback/id/tr6118018288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása